قهوه یا نسکافه؟ کافئین کدومش بیشتره؟
خب ، وقتی میخوای قهوه بخوری یا یه فنجون نسکافه درست کنی، همیشه یه سوال بزرگ پیش میاد: «کافئینشون چقدر با هم فرق داره؟ کدوم یکی بیشتر انرژی میده؟قهوه تازه دم یا همون قهوه معمولی که توی کافیشاپها میخوری، یا نسکافه که سریع و راحت آماده میشه » واقعیتش اینه که جوابش یه کم پیچیدهتر از این حرفاست، اما نگران نباش، اینجا با هم میریم سراغ اصل ماجرا.
اول از همه، کافئین چیه؟
کافئین همون ماده جادویی توی قهوهست که باعث میشه حس بیداری کنی، تمرکزت بره بالا و یه جور انرژی بخوری که میتونی باهاش روزتو بگذرونی. البته کافئین زیاد هم خوب نیست و میتونه باعث دلشوره یا بیخوابی بشه، پس بدونی چقدر مصرف میکنی مهمه.
قهوه تازه دم شده، سلطان کافئین
قهوه تازه دم شده همونیست که دانههای قهوه رو آسیاب میکنی و با روشهای مختلف مثل اسپرسو، ترک، فرنچ پرس یا قهوه قطرهای دم میکنی. میزان کافئین توش به چندتا چیز بستگی داره:
نوع دانه: عربیکا یا روبوستا. روبوستا کافئین بیشتری داره، پس اگه دلت میخواد انرژی بیشتر بگیری دنبال قهوههای روبوستا باش.
روش دم کردن: مثلاً اسپرسو حجم کوچیکی داره اما غلظت کافئینش بالاست. قهوه قطرهای یا فرنچ پرس معمولاً حجم بیشتری داره ولی غلظتش کمتره.
مقدار قهوه استفاده شده: هرچی بیشتر آسیاب کنی و دم کنی، کافئین بیشتر تو فنجونت میریزه.
به طور کلی، یه فنجون قهوه تازه دم (۲۴۰ میلیلیتر) حدود ۸۰ تا ۱۲۰ میلیگرم کافئین داره. مثلا یه شات اسپرسو (۳۰ میلیلیتر) حدود ۶۰ تا ۸۰ میلیگرم کافئین داره. یعنی یه جورایی باید حواست باشه چندتا اسپرسو میخوری!
نسکافه یا قهوه فوری، راحت ولی سبکتر.
نسکافه همون قهوهایه که قبلاً دم شده، خشک شده و به صورت پودر یا دانههای ریز دراومده تا سریع آماده بشه. همین راحتی باعث شده خیلیها عاشقش باشن، مخصوصاً وقتی عجله دارن.
اما در مورد کافئین، نسکافه معمولاً کافئین کمتری داره. دلیلش اینه که:
تو فرایند خشک کردن نسکافه، یه مقدار از کافئین از بین میره.
معمولاً برای نسکافه از دانههایی استفاده میکنن که کافئینش کمتر باشه یا ترکیبی از دانهها باشه که ملایمتر باشه.
وقتی نسکافه رو دم میکنی، معمولاً از پودر کمتری استفاده میکنی نسبت به قهوه تازه آسیاب شده.
در نتیجه، یه فنجون نسکافه (۲۴۰ میلیلیتر) معمولاً بین ۳۰ تا ۹۰ میلیگرم کافئین داره. البته این عدد بسته به مارک نسکافه و غلظت نوشیدنی ممکنه متفاوت باشه.
کافئین بیشتر همیشه بهتر نیست!
خیلیها فکر میکنن هرچی کافئین بیشتر، بهتر. ولی واقعیت اینه که کافئین زیاد ممکنه باعث دلشوره، اضطراب، تپش قلب و بیخوابی بشه. پس اگه حس میکنی کافئین رو خوب تحمل نمیکنی، نسکافه گزینه بهتریه چون معمولاً کافئین کمتری داره.
یه نکته جالب!
میدونستی بعضی قهوهها هستن که کافئینشون رو خیلی کم کردن؟ بهش میگن «قهوه بدون کافئین» یا «دیکاف». اگه میخوای طعم قهوه رو داشته باشی ولی کافئین نگیری، این گزینهها عالی هستن.
خلاصهاش اینه:
قهوه تازه دم: کافئین بیشتر، طعم قویتر، انرژی بیشتر ولی زمان بیشتری میبره درست کردنش.
نسکافه: سریع، راحت، کافئین کمتر و برای موقعهایی که وقت نداری یا میخوای کمتر کافئین بخوری، خوبه.
پس چی بهتره؟
همه چیز به سلیقه و شرایطت بستگی داره! بعضی وقتها دلت یه قهوه داغ و پرکافئین میخواد که حسابی بیدارت کنه، بعضی وقتها هم یه نسکافه ساده و سریع که دست و دلبازی نکنه. مهم اینه که از قهوهت لذت ببری و تعادل رو رعایت کنی.
حالا میتونی میز دلخواهتو در کافه مورد علاقت از طریق آرسی با لینک زیر رزرو کنی و حسابی لذت ببری.
https://app.rsee.ir